2011. január 2., vasárnap

sikeresen zajlott a gasztro-reality filmforgatás








Megtörtént. Farkasordító hideg egész nap, a katlanokban már hajnalban forrt a víz, fűtöttük a kemencét, ahol sütöttük később a hurkát, kolbászt házi kenyeret. Kb 8 óra tájban megérkezett a stáb, Samival aki egy végtelenül közvetlen, Finnországban híres szakács, nem mellesleg a mikulás hivatalos főszakácsa országában. Megbeszélés pálinkázás után elkezdődött a disznó vágása, majd szalmán perzselése. Fontos volt a hagyományos perzselés a magyar tradiciók miatt. Sami minden munkafázisból kivette a részét. Forogtak a kamerák, nagy volt a sürgés -forgás. Jó ütemben haladtunk, így tíz órakor nekiláttunk az előzőleg készült kocsonya elfogyasztásának. Kb délre már a kolbászokat töltöttük kint az udvaron. Olyan hidegben, hogy a hosszabb belek végei rádermedtek a hurkatöltő csövére . Sami Garam, kinek magyar az édesapja jókedvűen nagy érdeklődéssel segédkezett.Közben megérkeztek a néptáncosok is, hogy magyaros hangulatot varázsoljanak, és megtáncoltassák Samit.Finnországban nem szokás a disznóvágás, ezért minden új volt és szokatlan a számára. A hagymás vér kisütését a mi szakácsunkkal közösen végezte. Ilyet még soha nem csinált. Közben persze mint egy jó disznóvágáson, fogyott a pálinka, mire szükség is volt ebben a hidegben. Nagyon jó hangulatban sikeresen zárult le ez a forgatás kb 16 órára. Aztán nekiugrottunk takarítani, hiszen estére szilveszteri partira vártunk egy másik társaságot.

Nincsenek megjegyzések: